Ingyenes tömegközlekedéssel a légszennyezés ellen?

Antal Orsolya, 2018. március

A sajtóban bombaként robbant annak híre, hogy Németország a dízelautók városokból való kitiltását tervezi. A német városok levegőminőségének javítása érdekében azonban a tervek közt szerepel az is, hogy ingyenes tömegközlekedéssel csábítják át az autósokat a tömegközlekedésre.

Amint azt a hazai hírportálok is megírták, február végén Németországban történelmi bírósági ítélet született. A hatályos jogszabályok alapján az önkormányzatok legvégső esetben akár meg is tilthatják a dízelautók használatát a belvárosokban annak érdekében, hogy javítsák a levegő minőségét.

De ez nem minden. Február első felében Barbara Hendricks német környezetvédelmi miniszter további várható intézkedésekről tájékoztatta az EU környezetvédelmi biztosát. Az elképzelések között szerepel a jármű flottákra (így a buszokra és a taxikra) vonatkozó kibocsátás csökkentési előírások bevezetése, alacsony kibocsátási zónák kialakítása és az autó megosztási rendszerek támogatása is. Sőt, az autók számának csökkentése érdekében a német kormányzat a tömegközlekedés ingyenessé tételét is fontolgatja, amit az év végéig öt nyugatnémet városban tesztelnének – köztük a korábbi fővárosban Bonnban, valamint olyan ipari központokban, mint Essen és Mannheim.

Az intézkedésekre azért van szükség, hogy Németország megfeleljen az EU légszennyezési határértékeinek, s hogy megelőzze az ezzel kapcsolatos büntetéseket. Januárban ugyanis Karmena Vella, az EU környezetvédelmi biztosa azonnali lépéseket sürgetett kilenc tagország, köztük Magyarország, esetében. Az EU hatályos szabályozásában rögzített nitrogén-dioxid és a 10 mikrométernél kisebb átmérőjű (PM10) részecskékből álló szálló por határértékeket ugyanis a 28 tagország közül 23 rendszeresen átlépi. Emiatt az EU mintegy 130 nagyvárosában különösen rossz a levegőminőség, ami éves szinten 400 ezer ember halálát és 20 milliárd euró plusz költséget jelent. A kilenc tagország a folyamatos szabálysértés miatt szabálysértési eljárásra és súlyos pénzügyi büntetésekre számíthat, amit ha el szeretnének kerülni, azonnali lépéseket kell tenniük.

Az ingyenes tömegközlekedés ötlete nem teljesen új, a világ több városában kipróbálták már. A hír kapcsán a hvg.hu rövid áttekintést közölt az eddigi próbálkozásokról. A példákból kiderül: a tömegközlekedés ingyenessé tétele nem pusztán rettenetesen költséges (amit más forrásokból - így például helyi adókból kell biztosítani), de sokszor nem is vezet az autóforgalom visszaszorításához (mert például az autósok helyett inkább az addig főleg gyalog és kerékpárral közlekedők nyergeltek át rá), vagy esetleg nem várt problémákat idéz elő (pl. bűnözés megnövekedése a csökkenő ellenőrzés miatt). Mind emiatt több országban és városban már túlhaladott intézkedésnek számít – ha fent is tartották az ingyenességet, azt komoly feltételekhez kötik (pl. helyi adó megfizetése), s legfeljebb korlátozott kör (például gyermekek és idősek) számára biztosítják. Az összeállításból azonban az is kiderül, az ingyenes tömegközlekedésnek nem pusztán forgalomcsökkentési és levegőminőség-javítási szempontból lehet jelentősége – éppen ezért kíváncsian várjuk a német tapasztalatokat!

 

 

Az összefoglalót írta: Horváth Gergő, GreenDependent

Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2018. márciusi (105.) számában.

 

 

Források: Portfolio.hu, The Guardian, Európai Bizottság, hvg.hu

Kép forrása: Pixabay